tiistai 26. toukokuuta 2009

Voi ny perhana!

Olen Itä-Suomessa syystä, jonka selitin blogitekstissäni, joka katosi bittiavaruuteen! %#!@&#!!!!!

ARGH! Siis niiiiiin ottaa päähän! Tiedättekö sen fiiliksen, kun on hartaudella kirjoittanut jotain ja sitten se vain katoaa. Tämän Bloggerin pitäisi tallentaa automaattisia luonnoksia, mutta kilin pissit tää mitään tallentanu. Sinne meni kertomus äkkilähdöstäni kohti Itä-Suomea ja kaikesta muustakin, mitä nyt mieleen tuli.

Mutta tässä miniversio. Lukekaa tämä hitaasti, niin juttu vastaa suurinpiirtein kadonnutta alkuperäistä:

Mummoni oli saanut lauantaina sydäninfarktin, josta selvisi. Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä hän oli mennyt todella huonoon kuntoon, joten katsoin parhaaksi lähteä kohti Itä-Suomea ensimmäisellä mahdollisella junalla. Iltapäivään mennessä mummo oli onneksi jo sen verran paremmassa kunnossa, että hänet oli siirretty sydänvalvonnasta tavalliselle vuodeosastolle. Tosi mukavaa oli nähdä mummoa, vaikka hän oli todella väsynyt eikä hän minua aluksi edes muistanut/tunnistanut. Täytyy toivoa, että mummo vielä toipuu, on hän mulle niin rakas.

Sillä aikaa kun mummo nukkui, kulutimme äidin ja tätien kanssa aikaa parilla Savonlinnan kirpputorilla. (Terkkuja muuten Sippuselle, otetaan ne lörtsytreffit sit ens kerralla, kun ehdin tulemistani vähän suunnitellakin!) Löysin itselleni samettifarkut ja yöpaidan, ja tätini lahjoi minua korulla ja lampunvarjostinkehikolla. Viimeksimainitut olivat todellisia löytöjä, odottakaahan, kun näette kuvat! =)

Junamatkalla aloitin virkkaamaan yllätyslaatikon langasta kesäpipoa, jonka sain illemmalla valmiiksi, ja tänään neuloin pikaisen pipopannan Muori Menninkäisen lahjoittamasta nöttösestä. Ikävästä tilanteesta huolimatta maisemanvaihdos ja maalaisilma inspiroi! Ja äidillä on mahtikokoelma vanhoja ja uusia käsityölehtiä ja -kirjoja!

Mutta täällä siis nettipimennossa olen jonkin aikaa. Tai on meillä kotona ikivanha pöytäkone ja modeemiyhteys - voitte ehkä kuvitella, miten herkkua on sen kanssa surffailla. Nyt olen kirjaston koneella ja lähden tästä kohta paikalliselle kirpputorille etsimään.. jotain. =)

Peppiina, pistän sulle risotto-ohjetta heti kun pääsen normaaleihin nettiolosuhteisiin! Sitä ootellessa käy ostamassa kaks pulloa halpaa ja kuivaa valkkaria (esim. Cono Sur Chardonnay) ja paketti risottoriisiä (arborio tai carnaroli). Jos mun reissu venyy, vetäse se toinen valkkari huiviin, niin menee odotteluaika rattosammin. =)

7 kommenttia:

Satu kirjoitti...

voi, mummolle toipumista ja auringonsäteitä! Muuten meno siellä kuulostaa mukavalta ja kuvia aarteista ja valmiista tekeleistä ootellen...

Paevi kirjoitti...

Parempaa vointia mummollesi!
Ja saanko minäkin tuon risotto-ohjeen?

Peppiina kirjoitti...

Tsemppiä mummolle ja sinulle, molemmille! Onneksi mummot ovat sitkeitä!

Hei, ei hätiä mitään risotto-ohjeen kanssa. Ostin jo arborioriisiä tänään vinkkiäsi vielä näkemättä, joten valmistautuminen on jo käynnissä. Viini vielä pitää hakea, ellei kaapista löytyisi jotain booliviinejä tms, jotka kävisi tähän tarkoitukseen.

Asiat tärkeysjärjestykseen; ensin mummo ja muut, syödään risottoja sitten vähän ajan päästä. :)

Terkkuja Itä-Suomeen!

Nna kirjoitti...

Paranemisia Mummolle!

Villa Lankala kirjoitti...

Paranemisia Mummolle!
Mitä? oliko täällä johonkin hyvää tarjolla ohje?

Sini kirjoitti...

Paranemisia täältäkin :).

Ja siis joko kävit Kierrätyskeskuksella? Sinne kans jos et käyny.

navettakissa kirjoitti...

Kiitos kaikille kommentoineille ja mummoa muistaneille! Mummo pääsi eilen pois sairaalasta ja nyt vain hyviä vointeja toivotaan..

Ja Sini: Kierrätyskeskuksessa ei käyty, mut Kympin kirpulla ja Pelastakaa lapset -kirppiksellä kyllä. Ens kerralla sit laajempi rundi. =)