torstai 6. marraskuuta 2008

Nyt on semmonen juttu...

....että jo aamusta asti on v*tuttanut syvästi. Tämän tunteen inspiroimana avasin pullon Santa Anaa ja tarjosin itselleni sen kanssa ohuita hirvimakkarasiivuja, omasta päästä tehtyä aurinkotomaattitahnaa ja neliviljaista kurpitsansiemenleipää. Kuva on huono (jessus että onkin HUONO!), mutta se on ainoa, mitä levitteestä on jäljellä Miehen tullessa kotiin, sillä maku on hyvä. Tästä tulee pieni annos, isompaa satsia varten kertotaulut kehiin.


Aurinkolevite tapasleivälle
(syödään yksin jurottaen tai saa syödä kaverin kanssakin)

4-5 siivua öljyyn säilöttyä aurinkokuivattua tomaattia muutamaan osaan pienittynä
noin 1,5 dl raejuustoa
puolikas valkosipulin kynsi
loraus öljyä tomaattipurkista
hiukan vettä tai raejuustopurkin heraa (löystyttämään tahnaa, muuten tulee aika tiukkaa)
mustapippuria myllystä
(suolaa muutama vääntö)

Väline: "magic bullet/blender" (tai hyvä sauvasekoitin)

Laita ainekset magic blenderin (=varo halpoja kopiota -versio tv-shopin laitteesta, saa Hobby Hallista) kippoon, hurauta sekaisin. Lisää nestettä, jos näyttää olevan liian tuhtia. Aikaa menee se kuuluisa kymmenisen sekuntia, mutta sauvasekoittimellakin onnistuu varmaan hyvin. Tarkista suola. Taita leivästä palanen, leivälle kökkäre ja syö. Juo punaviiniä päälle ja leiki, että istut espanjalaisessa kulmabaarissa. Olisin laittanut tuohon koristeeksi ja särmäksi vielä puolikkaan vihreän oliivin, mutta ei ollut (sen voi kuvitella siihen).

Ps. Maidolla tai vedellä löystytettynä menisi varmaan myös dippikastikkeena lihapullille tai kasviksille.

Ei kommentteja: