lauantai 11. heinäkuuta 2009

Nakupellen pelastus.

Ennen Itä-Suomeen lähtöä piti käydä hoitamassa oma kirpparipöytä kuntoon ja sillä reissulla mukaan tarttui tuliainen pienelle sukulaistytölle, ihka oikea barbie! Oli pakko ostaa, kun hintakin oli niin kohdallaan, 1,50e. Tukka sillä oli aivan tuhannen takussa eikä vaatteita lainkaan, mutta ehkä kaunokainen olisi vielä pelastettavissa?

Alkutilanne oli tämä:


TiiQ'in ohjeita muistellen (ja luultavasti mukaellen) tein barbielle hiussalongin: melkein kiehuvan kuumaa vettä vanhalle, syvälle mökkilautaselle, barbien pää sinne ja ei muuta kun selvittämään. Avuksi otin Sorsakosken haarukan, joka olikin aivan mainio kampa sotkun selvittämiseen. Pahimpien sotkujen selvittyä otin välillä tukan pois soppalautaselta ja selvittelin kuontaloa pöydän päällä: suihkin barbitukkaan suihkutettavaa ihmishiusten hoitoainetta ja selvittelin haarukalla sotkuja auki.

Lopputulos on tässä. Ei huono, vaikka voisi kai olla parempikin. Minulle riitti ihme, että tukkaa pystyi jopa kampaamaan harvalla kammalla, kun lähtötilanteessa läpi ei olisi mennyt yksikään piikki mistään kohtaa.

Tukka oli laitettu, seuraavaksi operaatio vaatetus. Tähän siniseen mekkoon tuli vielä pieni kukkanen yläreunaan oikean tissin kohdalle ja isompi alareunaan vasempaan helmaan. Lopullisesta mekosta en muistanut kuvaa ottaa, harmi. Melko upea design-luomus kuitenkin. ;)

Mummon ompelulaatikosta löytyi pieni nyssäkkä ruskeaa puuvillalankaa, josta tuli halterneck-mekko, jossa on hiukan pussimainen helma. Jos olisin Heidi Klumin mitoissa, haluaisin tämän ylleni. =) Mieli teki miettiä tuohon joku kiva (musta?) yksityiskohta, mutta ei ollut aikaa keskittyä ajatustyöhön. Yksinkertaisuus olkoon tällä kertaa kaunista.

Kiitos Barbielle, joka jaksoi mukisematta kaikki sovitukset ja tukankiskomiset. Barbie on eilen päässyt uuden omistajansa hellään huomaan ja saa joskus ehkä lisää vaatteita, onhan mulla itselläni vielä sovitusnukke. Sen tukka kaipaa selvitystä vielä kipeämmin, mutta sen urakan otan sitten seuraavalla kesälomalla. =)

4 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Kylläpä on barbie muuttuunut edukseen salongissasi! ;) Ihmeeltä ihan vaikuttaa. Barbien vaatteita on mukava tehdä, on tullut tyttölapsenkin äitinä sitä joskus harrastettua. Mummoiässäkin olen tehnyt muutaman mekon, niistä on pari kuvaa täällä http://lankapirtin.blogspot.com/search/label/barbien%20vaatteet

Satu kirjoitti...

Mieletön mimmi! Mahtava letti ja upeat kuteet! Oikeasti ihailen miten olet jaksanut nähdä vaivaa, mun hermo ei kestäis pientä näperrystä, vaikkakin täällä talossa olis aikas monta barbia vailla salonki-käsittelyä! Ihanat kuvatkin! Jes!

Marleena kirjoitti...

Tämä barbie on saanut ihan uuden elämän! On varmasti mielissään, kuin myös barbien uusi äiti, luulisin. :)

TiiQ kirjoitti...

Aidon Mattelin tukka kyllä siliää ihan loppuun asti, kun tarpeeksi monta kertaa vaihtaa kuumempaa vettä ja kampaa siinä. Halpisversioissa tukkamuovi on erilaista, saattaa jäädä tuhannen afrokähärälle vaikka mitä tekis. Hienoja mekkoja, pitäiskö munkin taas pitkästä aikaa näpertää jotain barbeille... olis tuolla kolme yksilöä odottamassa ens joulun lahjomisia, mutta vaatteita niiltä vielä puuttuu.