keskiviikko 8. heinäkuuta 2009

Ristiin pistä.

Löysin Matleenan blogin kautta arvonnan, jossa voi voittaa ristipistokirjan. Pakko oli osallistua, olen nimittäin kerran tehnyt ristipistoja. Joskus hyvin kauan sitten (v. 1993-94?) kun en neulomisesta tai virkkaamisesta ollut yhtään kiinnostunut, tein kaksi pientä pyöreää ristipistotaulua (halkaisija n. 5 cm). Toiseen tuli perhonen ja toiseen leppäkerttu. Leppis oli huomattavasti helpompi, siinä ei ollut kuin punaista ja mustaa, ja ehkä vähän valkoista. Perhosessa oli ainakin kuutta eri väriä ja ohjetta piti tihrustaa ihan urakalla, että pysyi kärryillä. Mutta hienot niistä tuli. En tiedä missä ovat nyt, ehkä jossain kotona-kotona varaston kätköissä.

Sen verran kivaa ristiin pistely oli, että olisin halunnut tehdä sitä lisää. En vain löytänyt kaupoista sopivia töitä, kaikki oli liian suuria tai monimutkaisia malleja ja sitäpaitsi ne maksoikin ihan hitosti. Hyvin alkanut harrastus tyssäsi siihen. Tein kuitenkin vielä yhden työn, jonka ideoin aivan itse. Seurustelin oikeustieteen opiskelijan kanssa, ja tein hänelle synttärilahjaksi pyyhkeen. Ostin viininpunaista froteeta ja aida-kangasta, suunnittelin ruutupaperille pykälän merkin ja kirjoin sen ristipistoilla pyyhkeen kulmaan. Siihen maailman aikaan kai kuvittelin, että oikislaiset ovat pohjattoman ylpeitä opiskelupaikastaan ja haluavat tiedottaa siitä muille kaikin tavoin. Että tosi hyvä idea, että pyyhe kertoo, mikä olet miehiäsi. Näin jälkikäteen lähinnä hävettää, aika dorka lahja.

Ristipistotöitä voisin vieläkin tehdä, tykkäänhän mä tehdä palapelejäkin. Samalla tavalla niistä pikkuhiljaa muodostuu lopullinen kuva. En tosin keksi, missä niitä ristipistojani käyttäisin, mutta kai sitä johonkin... kirjanmerkiksi? Ja töiden pitäisi olla aika pieniä, koska kyllästyn ikuisuustöihin, joista ei meinaa tulla valmista ikinä. Toiveikkaana siis osallistuin tuohon kirja-arvontaan, jospa vaikka lykästäis? =)

Ja kertauksena vielä, ristipistokirja-arvontaan voi osallistua 19.7. saakka täällä, jos joku muukin haluaa heittää arpansa peliin! =)


8 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Ristipistely onkin tosi kivaa! :) Joskus olen pistellyt aika paljonkin, vaikka viime aikoina minulla onkin muut jutut olleet päällimmäisinä. Kurkkaapa tänne http://lankapirtin.blogspot.com/2008/07/lis-pisteltyj.html Jos nim. haluat nähdä muutaman vanhan tekeleeni. :D

Toivottavasti jompi kumpi meistä voittaa sen kirjan! ;DDD

Satu kirjoitti...

Kissa! Halauksia täältä sulle :) ja kiitos maailman suloisimmasta kommentista blogissani!

Ristipistotöissä olen ihan kuutamolla, ihailen kyllä innolla!

Miten valitusvirsi voi?

Jotain on puuttunut kun olet ollut hiljaksiin... Energia-aaltoja täältä käsitöihin ja kippis (punaviiniä)!

Mohariina kirjoitti...

Muutamia ristipistotöitä olen tehnyt, kärsivällisyyteni ei vaan oikein riitä niihin. Kivaa se kyllä on niin kauan ennen kuin kyllästyn.

Marleena kirjoitti...

Ristipistojen teko on ainakin ollut ennen kivaa. Kävin ostamassa tänään vähän lankoja vuosia odottaneeseen kankaaseen. Toivottavsti saan jotain aikaiseksi, kun aloitan sen oheistyönä ;-D

Satu kirjoitti...

Jos mekolle tarvetta, laitapa mul s postia vielä...satuvee@gmail.comhymysive

Satu kirjoitti...

Heh, pelkkä com siis riittää, sanavahvistus karkasi tonne! :D

Matleena kirjoitti...

Tuli muuten mieleen vinkata sinulle eräästä kirjasta, josta löytää hyviä, mukavia ja pieniä ristipistoilumalleja nimittäin Jo Verso's Cross Stitch Yer. Häneltä on myös toinen kirja, jonka nimeä en nyt muista. Näitä kirjoja on ainakin täällä pohjoisempana ollut mukavasti kirjastoissakin saatavana. Suosittelen, jos kaipaat pieniä malleja esim. kirjanmerkkeihin.

navettakissa kirjoitti...

Juhuu kaikille!

Matleena: Kiitos vinkistä! Mutta ihan uskomatonta, ettei PK-seudulta löydy tuota kirjaa lainkaan! Ollaanko tosiaan niin käsityötaidottomia, ettei tuollaiselle ole ollut kysyntää? Yhteishyvä-lehtikin jättää HOK-Elannon alueen lehdistä usein käsityöohjeet pois, koska ne eivät täällä kiinnosta. (Kysytty on ja ihmetelty vastausta..) Mutta eipä eipä hätää, mähän voitan sen arvonnan.. =)

Mohariina: Hih! Just tuon takia mä olen tehnyt vain hyvin pieniä töitä, kärsivällisyys ei mullakaan isompiin riitä. Täytynee kasvattaa sitä pikkuhiljaa.. :)

Marleena: Oih! Hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty, eikö? ;) Ja uuden aloittaminen on aina kivaa, etenkin oheistöiden! Pää ja silmät saa lepoa päätyöstä, jota oheistyön jälkeen jaksaa taas jatkaa uudella innolla. :)

Satunkaa: :D Repesin!!!! Luulin että oot keksiny uuden sanan, josta unohtui viimeinen kirjain. Hymysiveä = iloinen pihtari. =D