
Otin keiton pohjaksi kasvikset.fi -sivustolta (jossa on muuten mainio reseptipankki!) Sosekeitto parsakaalista -ohjeen. Melkein ohjeen mukaan tein, mutta pari muutosta tuli: en jaksanut odottaa perunoiden pehmentymistä, vaan siirryin aika nopeasti liemivaiheeseen. Lisäksi jätin ohjeessa mainitun maidon/kerman jätin pois, koska keitto oli sopivan paksuista jo soseutuksen jälkeen. Makukin oli kohdallaan, joten mitäpä sitä mitään lisäilemään. =) En vieläkään osaa kuvata ruokia, keitto oli oikeasti vihreää eikä vaaleankeltaista.
Parsakaalikeitto
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
5 pikkuruista perunaa (tai 2-3 isoa)
300-500 g parsakaalia
1 l kanalientä (1l vettä+ 1,5-2 kanaliemikuutiota)
(suolaa)
(pippuria)
Kuori perunat ja sipulit. Viipaloi perunat ja hienonna sipulit. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä, lisää sipulit ja perunat, kuullota hetki miedolla lämmöllä. Lisää kanaliemi. Anna kiehua n. 15 min eli kunnes perunat alkavat olla pehmeitä. Viipaloi parsakaalin varsi ohuiksi viipaleiksi ja irrottele kukinnot noin pingispallon kokoisiksi. Lisää keittoon ja anna kiehutella lempeästi n. 7-10 min eli kunnes parsakaalit ovat pehmeitä. Ota keitto liedeltä, surauta sauvasekoittimella sileäksi, tarkista maku. Itse en lisännyt keittoon enää mitään, edes suolaa. Jos keiton koostumus antaa myöten, lisää maitoa tai ruokakermaa, kiehauta.
Nautiskelin keiton latte-lasista juoden. Ihanaa. =)
2 kommenttia:
Nam-nam! ;)
Hyvältä vaikuttaa. :)
Lähetä kommentti