keskiviikko 10. syyskuuta 2008

Kaksi yhdessä -jauhelihapihvit

Joskus pari vuotta sitten aloin ihan isseksein miettiä, että entä jos tekisi jauhelihapihvejä, joissa olisi lisuke tai kastike jo mukana? Mureketaikinaa käsiteltäisiin niitä kuin pullataikinaa: ensin iso pulla, siihen painetaan lasilla syvennys ja syvennykseen joku mieleinen täyte, joka voisi olla esim. tomaattikastiketta tai perunamuusiruusuke tai kasviksia ja tuorejuustoa tai ananasta/päärynää ja aurajuustoa tai mitä nyt sitten tekeekin mieli. En tiedä mikä riemu ja hyöty tuosta oikeasti on - jostain syystä on vain mukava ajatella, että two in one -pihvit jollain ihmeellisellä tavalla nopeuttaisivat arkiruuanlaittoa..

Tässä on nyt sitten ensimmäinen versioni. En osaa kaikista mausteita sanoa määriä, koska laitoin niitä summamutikalla:

Two in One -jauhelihapihvit (8 kpl) ja tomaatti-feta-basilikatäyte

800 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 pss sipulikeittoaineksia
n. 1 dl korppujauhoja
n. 0,5 dl leseitä
mustapippuria
valkopippuria
paprikajauhetta
(suolaa)
n. 1 dl vettä
(1 muna)

Täyte:
3-4 tomaattia (koosta riippuen)
1 pkt Patros Light -fetajuustoa
pari basilikanlehteä per pihvi

Muut tarpeet: vähän hermoja ja ruokaöljyä

Sipulikeittoainekset, korppujauhot, leseet ja mausteet kulhoon, päälle vettä. Kun on turvonnut, vaivaa sekaan jauheliha. Laita munaa mukaan, jos haluat, itse en ole munan ystävä tässä yhteydessä. Tee taikinasta uunipellille leivinpaperin päälle 8 isoa pihviä, öljyä sopivan kokoisen, tasapohjaisen lasin pohja (ulkopuolelta, heh.. Kuvittelen huvikseni, että tätä lukee joku BB-blondi =)) ja paina lasilla syvennykset pihveihin. Taikina repeilee reunoilta, joten muotoile nätimmäksi ja tiiviiksi lasia vasten. Asettele täytteet syntyneisiin lihakraatereihin, rouhaise päälle mustapippuria ja tökkää 225 asteiseen uuniin 15 minuutiksi.

Ensikokeilun jälkeen todettakoon, että suurena sulan juuston ystävänä tekisin tämän seuraavalla kerralla ehdottomasti mozzarellasta, laittaisin reippaasti enemmän tuoretta tomaattia, ja basilikan laittaisin vasta uunista ottamisen jälkeen, koska uuni ei varsinaisesti sitä kaunista.. :-/Sen tiesinkin, mutta oli pakko laittaa noin, kun se näytti niin nätiltä tehdessä (kuvassa pihvit ennen uunia)! :) Lopputulos oli kuitenkin surkeahkon näköinen - jokainen voi varmaan kuvitella, miltä sulamaton kevytfeta ja kuivahtanut basilika näyttää ruskealla pohjalla..

Eikä tässä vielä kaikki! Fetasta irtosi uunissa kai jonkin verran suolaa, koska mureke maistui aika suolaiselle (nyt tekee kauheesti mieli kaljaa!!), vaikka en taikinaan rouhaissut myllystä kuin muutaman kerran. Lisäksi tekisin noista suurempia, eli samasta taikinasta 4-6 kipaletta, muotoileminen olisi helpompaa. Ehkä viilaisin myös paistoaikaa pidemmäksi ja lämpötilaa alemmaksi, ainakin silloin kun täyte on "raakaa".

Eli tulipahan kokkeiltua, vaikka mynkään män enemmän tai vähemmän. Hukkaan ei homma sentään mennyt, sillä vatsa tuli täyteen ja pää myös (jatkokehittelyajatuksia siis)! Vielä kun sais sen kaljan... ;)

(EDIT: Miehen mielestä nämä oli Oijjoi-hyviä.. Itsellä taitaa Oijjoi-rima olla korkeammalla ja onkin, jos itsellä on selkeä visio siitä, mitä lopputuloksen pitäisi olla..)

Ei kommentteja: