tiistai 21. huhtikuuta 2009

Olipa kerran ruma kananugetti.

Mut ei oo enää. Kaikki meni.

Ota paketillinen broilerin jauhelihaa, heitä kippoon. Perään yksi kananmuna, vähän korppujauhoja, suolaa ja mieleisiäsi mausteita (itse laitoin noin 1tl Madras Curry -jauhetta). Veivaa käsin tasaiseksi. Onpa tahmeeta. Kuumenna paistinpannussa hiukan öljyä ja paista koepulla. Lisää mausteita/suolaa, jos tarpeen. Tiputtele tahmataikinasta kahden teelusikan avulla kökkäreitä kuumalle pannulle. Kun kökkäre on paistunut toiselta puolelta, käännä ja litistä hiukan. Paista kypsäksi. Varo ylikypsentämästä, ellet halua jäystää kumikanaa.

Dippaa kananugetteja mieleiseesi dippisoosiin ja eikun ääntä kohti.

(Navettakissan niksinurkka tiedottaa lisäksi, että näistä saa mukavia protskupaukkuja, kun laittaa kokonaisen kananmunan sijasta 1-2 valkuaista. Korppujauhot voi halutessaan vaihtaa leseisiin ja leikkiä, että näistä saa myös kuituja.)

2 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Kiitti vinkistä! Kaipaan vaihtelua ainaiseen ruuanlaittorumbaan...

Nna kirjoitti...

Namskis, täytyypi joskus kokeilla. Näyttävät mukavilta dippailuun.