tiistai 16. joulukuuta 2008

Unta ootellessa.

Viime yönä ei tullu uni silmään millään. Lopulta päätin olla suosiolla hereillä ja tässä on tulos: tiskirätti. Malli on väsyneestä päästäni, lanka 100% puuvillaa, puikot nro 4, valmiin työn koko n. 20cm x 20cm.

Luin neulotuista tiskiräteistä ensin Ullasta ja lisää vielä mm. täältä, ja minusta ajatus oli loistava! Ekologista, tehokasta ja hyvä käsityöidea! Lähetin Ullan jutun Miehelle iloisin "Nyt mä tiiän mitä mä voin neuloo!" -terveisin, vastaus oli yksiselitteinen "Juu ei." En tiedä, lukiko Mies edes koko juttua, mutta tyly tyrmäys tuli.

Monet ovat todenneet neulotut tiskirätit tehokkaiksi ja vähemmän haiseviksi kuin kaupasta ostetut, joten ajattelin kokeilla rättiäni Mieheltä salaa. Pääsin hommiin heti aamulla (vinkki: mutteripannulla saa tosi jännää kahvia, kun unohtaa laittaa tiivisteen ja siivilän paikilleen..) ja täytyy sanoa, että mitään moitittavaa en löytänyt. Rätti tuntui kädessä mukavalle ja liedelle purskuneet kahvit lähtivät irti ilman pesuaineita. Vaan millä irrottaa pinttynyt "ei" Miehen päästä? Täytynee etsiä tieteellinen tutkimus, jossa nämä todetaan kaupan rättejä paremmiksi ja hygieenisemmiksi - ekologisuutta tuskin tarvitsee sen enempää perustella.


4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Laitat sen vaan vanhan tiskirätin tilalle. Jospa se oppisi vahingossa tuota käyttämään. :D

Rouva Nordman kirjoitti...

..kuola valuen katson noita muffinsseja..

Minäkin voisin kokeilla tuollaista tiskirättiä. Voin jo kuvitella tyrmistyneen ilmeen mieheni kasvoilla :)

Maria Kiiveri kirjoitti...

Moikka!
Kiitos kauniista ja rohkaisevasta kommentistasi:)
Hienon rätin olet tehnyt! Mä jäin kanssa kuolaamaan noita suolaisia muffareita. Heti kun jaksan niin haluan tehdä niitä. Eka kerta tän kriisin aikana kun mulle tuli ruoan mieliteko, ehkäpä paranen jouluksi, kiitooooos!!

navettakissa kirjoitti...

Heheee, jätin tosiaan rätin näkyvästi kuivumaan, lisäksi kerroin kahvinkeittoepisodin ja millä sotku siivottiin. En tiedä, toimiko, mutta ainakin tänä aamuna rätti oli vielä paikallaan.. =)

Kylläpä lämmitti mieltä nuo muffinssikommentit, kiitos! Kertokaa sit miten onnistui, jos kokeilette!