keskiviikko 22. lokakuuta 2008

Keskimäärin kaksi palaa illassa.

Olen aina ihaillut virkattuja huiveja, joissa on jotain kukkakuviota muistuttavaa. Voi kun itsekin osais tehdä! Ohjeita olen katsellut, mutta ne on jotenkin niin hankalia.. Nyt kuitenkin innostuin kokeilemaan Suuren Käsityölehden (10/2008) ohjetta. Lämpöisen näköinen, näyttävä huivi oli tehty jostain mohairista ja isohkolla koukulla ja yhteen virkattuun ruutuun tulee vain 4 kerrosta.

"Nopeaa ja helppoa", ajattelin. Buahhah-hahhah-haaa.... Kokeilin kahtakin erilaista mohairsekoitelankaa erilaisilla koukuilla ja yhtä surkein tuloksin. Itse virkkaaminen ei ollut vaikeaa, mutta virheen sattuessa työtä oli todella kettumaista purkaa. Ja virheitähän tuli, koska en pelkän sanallisen ohjeen perusteella osannut hahmottaa palan muotoja (nimimerkillä "Kuva ois kiva ylläri") eikä virkkausohjeiden lukutaitoni muutenkaan ole niitä parhaimpia. Mutta ei se mitään, nyt mulla on musta pörröinen möttö ja violetti pörröinen möttö! Niistä saa tehtyä jopa neliöt, kun käyttää vähän mielikuvitusta ja väkivaltaa.

Mutta minähän en luovuta! Vaihdoin koukun pienempään ja langan selkeään puuvillalankaan, ja tuuletusta-tuuletusta, nyt siitä tulee jotain!!! Virkkaamani palaset näyttävät kiltisti neliöiltä, mutta ongelmana on, että en tiedä mikä tuosta tulee. Materiaali ei tunnu ihoa vasten lämmittävältä eikä pehmeältä eikä laskeudu niin kauniisti, että kelpuuttaisin sen huiviksi. Paitsi että ehkä sitä voisi lillutella huuhteluaineessa, jospa se pehmenisi? Jos tuosta tulisi kesähuivi? Tai ehkä hame? Mä niin tykkäisin virkatusta hameesta, just ostin kirpparilta mustan alushameenkin.. Toisaalta olkkarissa on kaksi läpikuultavaa, mustaa verhoa, tosta sais niiden seuraks virkatun? Tai jos päällystäis rahin? Tai jos koristetyynyks?? Tai seinävaate?

Vaihtoehtojen paljous hämmentää pientä virkkaajaa, mutta keskimäärin kaksi palaa illassa -vauhdilla Tuo Jokin kuitenkin valmistuu. Kassellaan sit syssymmällä, mikä siitä tulee. =)

Ei kommentteja: