perjantai 31. lokakuuta 2008

Hätä-thaikkua.

Olin haaveillut haikkukanasta: kanaa, vihanneksia, kookosmaitoa ja punaista currytahnaa. Mutta voi pettymysten pettymys, currytahna oli mennyt huonoksi! Ei se yleensä vanhentumaan pääse ja tässäkin purkissa oli päiväystä vielä jäljellä, mutta jotenkin se haisi oudolle. Kaiken huipuksi tulipa tehtyä tollon työ eli ehdin lisätä tahnaa ruskistettuihin kanoihin, ennen kuin tajusin, ettei soosi ole ihan kondiksessa.

Ja ei kun pelastustoimiin: huuhtelin kanasuikaleet siivilässä kuumalla vedellä ja väänsin sinnepäin-hätäcurryn maustekaapin antimista. Ruoka valmistui suurinpiirtein näin ja aikaa kului noin 20 min:

Kattilaan ÖLJYÄ, lämpö pienelle. Heitetään öljyyn mausteita: raastettua INKIVÄÄRIÄ, kuivattua CHILIÄ oman sietokyvyn mukaan, 1 tl jauhettua KURKUMAA ja 1 tl KORIANTERIA ja useita vääntöjä MUSTAPIPPURIA myllystä. Paistellaan mausteita hetki öljyssä ja varotaan, ettei ne pala. Lisätään KANAT, pyöritellään mausteissa, mukaan laitetaan tässä vaiheessa myös kolme VALKOSIPULIN KYNTTÄ viipaloituna. Sekaan purkki KOOKOSMAITOA, 2-3 dl VETTÄ ja puolikas KANALIEMIKUUTIO ja lisätään sen verran lämpöä, että homman saa kiehumaan. Lisätään PAKASTEVIHANNEKSIA, ja kun ne alkavat näyttää lämpöisiltä, lorotetaan sekaan vielä maun mukaan KALAKASTIKETTA ja SOKERIA (tai siirappia) pyöristämään makuja.

Syö syvältä lautaselta lusikalla riisin kanssa tai sellaisenaan keittona.

1 kommentti:

david santos kirjoitti...

Good!
Have a nice weekend.