tiistai 10. maaliskuuta 2009

Tiskiräteistä.

Ihme ja kumma, neulotut tiskirätit eivät ole saaneet häätöä keittiöstämme! Mies on jopa myöntänyt, että neulottu rätti on tehokas tahrojen irrottaja. Voitto se on pienikin voitto, vaikka Mies tarttuukin mieluummin keittiöinhokkiini (=talouspaperiin) kuin tiskirättiin.

Ensimmäisen tiskirätin jälkeen tein toisen samasta langasta, mutta vähän jäi kaivelemaan se, kun moni on todennut bambulangan olevan puuvillaa parempaa tiskirättimatskua. Talvi ei ainakaan lähiprismassani ole bambulangan sesonkiaikaa, mutta onni potki ja löysin kirpparilta 3e:lla pussin, jossa oli 1,5 kerää vihreää Novitan Bambua ja vajaat kerät valkoista ja mustaa. YEAH! =)

Nro 3 bambupuikoilla nysväsin edestakaisneuleena rätin, josta tuli ehkä turhan iso, mutta pehmeä se on ja imukyky on tosiaan parempi kuin 100% puuvillalla, siitä ehdoton plussa. Tahrojen irrotukseen karkeammat puuvillaiset ovat silti mielestäni parempia, vaikka hangatessa niistä irtoaa vähän nukkaa. Pesuohje bambulangalle on konepesu 40 asteessa, mutta ajattelin viskata rätin tylysti kuudenkympin pyykkiin. Mustia rättejä olen pessyt toisinaan myös 65 asteesssa tiskikoneessa, jos kuudenkybän pyykkiä ei ole ollut.

Kuvausalustana on toissaviikolla meille saapunut telkänpönttö, jonka tarpeellisuuden Mies osasi perustella niin hyvin, että en osannut keksiä yhtään vastalausetta. Mukavaa, kun kummallakin on harrastus, josta toinen ei tajua yhtään mitään.. :)

4 kommenttia:

Ebbu kirjoitti...

Niin monessa blogissa on ollut noista tiskiräteistä, että kait sitä itsekin pitäis koittaa.

Meillä on kotona vähän sama tilanne kuin teillä, meitsi selittää neulomisesta ja mies kitarapuuhistaan (tulkitsin telkänpöntön siis vahvariks), ja kumpikaan ei tajua tai jaksa kuunnella mitä toinen tohkeissaan selittää :D

inkapee kirjoitti...

Hamppulankainen rätti on vielä parempi kuin bambunen (ainakin mun mielestä). Kannattaa testaa =)

navettakissa kirjoitti...

Ebbu: Ihanaa, vertaistukea! :D Ja kokeile ihmeessä neulottua rättiä! Se nappaa pöydältä pienet roskat ja leivänmurut tosi hyvin ja bonuksena saa ekotekofiiliksen.. :)

inkapee: Mahtista! Mä olen luontainen testaajavertaajatutkija, joten hamppulankaan kiinni siis heti kun sitä eteen osuu! Kiitos vinkistä! =)

Sini kirjoitti...

Mä olin niin älyttömän ovela että tein yhden missä oli bambu- ja puuvillaraitoja ;). Ja pelkätkin bambuset oon pessy 60 koneessa, menee kaikki rätit sitte samassa aina kerran kuussa.