perjantai 30. tammikuuta 2009

Matti.

Yritin joskus viime keväänä tehdä cousteau-pipoa ja kolmen, neljän pipon jälkeen luovutin. Vaihtelin puikkoja ja lankaa, mutta pipoista ei tullut nättejä sitten millään. Kamala reikärivi aina kavennusten vieressä ja muutenkin niistä tuli outoja. Ehkä syynä oli vasenkätisyyteni tai käsialani. Tai ehkä en osannut lukea ohjetta (voiko olla mahdollista??!!!). Harmitti, kun kaikkien muiden pipot näyttivät niin kivoilta ja mun oli ihan hölmöjä.


Päätin siis kokeilla omaa versiota kustoopiposta. Mallineule on 2n 2o ja silmukoita 5 x 20 eli 100 (käytin pyöröpuikkoja, mutta ajattelin mielessäni työn olevan 5 puikolla, joilla jokaisella on 20 silmukkaa). Ensin neuloin joustinneuletta sen verran kuin hyvältä tuntui, sen jälkeen kavensin niin, että neuloin joka kerroksella jokaisen kuvitteellisen puikon viimeiset 2 silmukkaa - oli ne sitten oikeita tai nurjia - oikein yhteen. Pyöröpuikkojen käydessä lyhyeksi vaihdoin sukkapuikkoihin, ja kun puikoilla oli jäljellä 20 silmukkaa, vedin langan silmukoiden läpi ja kiristin.

Oikein hyvä tuli tällä mallilla, jonka nimi olkoon Matti. Lanka on tummanharmaata 7 veikkaa, puikot aluksi nro 4,5, 15 cm:n jälkeen vaihdoin vitosiin. Toinenkin Matti on valmiina, siitä postaan kuvan myöhemmin.

HUOM! Ohje on vasenkätiselle eli vaihteeksi oikeakätinen enemmistö saa kokeilla, tuleeko työstä samanlainen vai pitääkö ohjeeseen tehdä muutoksia. =)

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Joo, kivemman näköinen näyttää tulevan viidellä kavennuskohdalla kuin neljällä. Oma lenkkipiponi on 3o, 2n ja neljällä kavennuskohdalla, jää vähän töpöttämään päälaelta. Pitää kokeilla seuraavaan tuota Mattia.

Paevi kirjoitti...

Noista kavennuksista muodostuu todella kiva meritähti pipon päälle :-)

navettakissa kirjoitti...

TiiQ: Mulle tuli kans sellanen ihme nänni aina siihen päälaelle..

Paevi: Niin muuten tulee, hih! Ja sehän sopii sekä Cousteau'n että Matin henkeen: toinen tekemäni tämän mallinen pipo lähti Matti-nimiselle merikapteenille. :)

Matleena kirjoitti...

Kivat pipot olet tehnyt! Pitääpä lähiaikoina kokeilla, miten oikeakätinen tekee ohjeiellasi pipon, tai siis siihen kavennuksen! ;D

Olet vaihtanut kampauksesi vähän latteampaan! ;D

Anonyymi kirjoitti...

Kiva, että vaikeuksista huolimatta inspiroiduit muokkaamaan neulomisellesi sopivan version. Toivottavasti toteuttajia löytyy tällekin hatulle ympäri maailmaa :-)

Eija kirjoitti...

Viimeisin Mattini... Nyt on jokaisella 4 perheenjäsenellä omansa. Kiitosta!

Eija kirjoitti...

Tein taas yhden. :)