keskiviikko 14. tammikuuta 2009

Nakublondi.

Varoitus: juttu sisältää alastonkuvia eikä siis sovi herkemmille ihmisille eikä perheen pienimmille.

Virkkasin joskus sata vuotta sitten huvikseni muutaman barbin vaatteen. Olin silloin kotonakotona Savossa luultavasti joululomalla ja sovitusnukkena oli mun oma barbi. Tai ei se ole aito Barbie. Sitäpaitsi siltä puuttui tukka ("kyllä se takaisin kasvaa..") ja muistaakseni myös toinen jalka. Amputoitu raukka, silti jaksaa vaan hymyillä.

Vaan eipä pienet puutteet vaatetusprojektia haitanneet, sain aikaiseksi sähkönsinisen iltapuvun, puuhkan, kaksi hametta ja topin. Ja hatun, joka mahtuu luultavasti vain sellaiselle vähempitukkaiselle nukelle.. Aina silloin tällöin mieleni tekisi virkata tai neuloa lisää barbinvaatteita, mutta mun reppanabarbi on siellä kotonakotona, eikä mulla ole enää vaatteiden mallikappaleitakaan enää, kun vein nuo tekemäni vaatteet kirpparille ennen joulua. Laitoin ne oikein pakettiin: ompelin vaatteet muutamalla pistolla pahviin kiinni ja päälle sellofaania. Vau. Ajattelin että jospa joku pikkutyttö saisi siitä joululahjan - ja ehkä ne sellaiseen tarkoitukseen menivätkin?

Mutta nyt mä voin taas inspiraation tullen tehdä minivaatteita, hihii! Löysin nimittäin kirpparilta tällasen halvan naisen ja tällasella sovitusnukella mä pärjään vallan mainiosti! Mun mielestä 2e ei ollut paha hinta näin hyväkuntoisesta nukesta, useat näkemäni 1-3e barbit ovat olleet aika onnettomassa kunnossa (sormet pureskeltu räpylöiksi, tehty tussilla vähän "tatskoja" tms.). Tai sitten ne on olleet niitä koukkukätisiä, enkä mä sellaista halunnut. Luulisin ainakin, että on vaikeaa pukea esim. paitaa tyypille, joka tanssii koko ajan robottia.

Tällä lyylillä taipuu jalat polvista ja kädetkin vähän olkanivelistä. Tukka sillä on todella sotkussa, mutta hei, tollasia kampauksia ne just tekee catwalkeille. :) Kotona mä aloin katella tota vähän tarkemmin ja aloin epäillä, että nukke saattais olla jopa ihan AITO Barbie, koska tukka tuntuu takkuisuudestaan huolimatta hyvälaatuiselta ja muutenkin nukke vaikuttaa jotenkin just sen näköiseltä kuin barbien pitääkin olla. Tutkin asiaa luottoystäväni Googlen avulla ja ainakin selässä lukee sen yrityksen nimi, joka niitä aitoja valmistaa. Vaikka eipä mulle sillä aitoudella mitään merkitystä ole, ihan yhtä tyytyväinen olen tähän hankintaan, vaikka se olisikin laatua "varokaa halpoja kopioita". =)

5 kommenttia:

Tupuna kirjoitti...

Virkkaamaan vaan taas uudestaan. :)

navettakissa kirjoitti...

Joo siis kyllähän tyttörukalle pitää vaatetta päälle saada.

Matleena kirjoitti...

Hyvän kaupan teit! Nyt vain virkkailemaan tai kutomaan oikea garderoobi, niin pääset kunnon leikkeihin! ;D Vilkaisepas minun tekemiä juhlamekkoja barbille http://lankapirtin.blogspot.com/2008/02/hyv-nimipiv.html . Niitä oli mukava tehdä, pitääkin kaivaa ohje esille ja ottaa välityöksi noita taas.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo on muuten semmoinen uuden vartalomallin napabarbie, ihan vaan tiedoksi ;-). Mun blogistani löytyy ohjeet, jos haluat pimatsulle takuttoman (suoran) silkkitukan - kivaa näpertelyä. On tullut muutama vaate tehtyä barbeille, mutta virkkaamalla vähemmän, tarvii varmaan kokeilla. Ei kyllä ole tarpeeksi ohutta lankaa (vielä).

navettakissa kirjoitti...

JEE! Se siis ON aito blondi! :) Mä kävin tänään kurkkimassa sun minivaatteita ja luin myös sen tukkajutun. Tällä on just sellanen "tuhannen voltin tukka". =) Ja tosi upeat olit saanut niistä sun nukeista! Ehkä mä jossain vaiheessa teen tollekin sen kuumavesipesun. Kärsivällisyyttä takkujen kampaamiseen on, kun kissan turkistakin jaksan möykkyjä selvitellä. =)