lauantai 27. syyskuuta 2008

Mmmmm.... pie......

Yllätin Miehen tänä aamuna tekemällä hänelle (ja vähän itellenikin) omenapiirakkaa mun suosikkireseptillä. Tämä on ehkä paras omenapiirakkaresepti, mitä olen kokeillut: ihanan helppo ja PALJON omenaa, eikä niitä tarvitse asetella mitenkään, saati kuutioida säntillisesti. Ja tämä on älyttömän HYVÄÄ!

Tällä kertaa käytin pohjaksi pakastimessa lojuneen valmistaikinan, joka ei ollut hyvää (tod.näk. herkutellaan piirakasta tällä kertaa pelkkä täyte), mutta alkuperäistaikina on hyvä ja helppo. Omenat - kotimaisia, kaverilta saatuja - kuorin huolimattomasti, lähinnä vain osumaa saaneet tai muuten kärsineet kohdat. Laitoin tähän satsiin reilusti yli 1kg omppua, koska ne oli tosi pieniä ja niissä oli suurinpiirtein puolet siemenkotaa.. Tosi hyvää tuli taas kerran, vaikka en muistanut, että 1,5dl sokerimäärällä tästä tulee aivan älyttömän makeaa. Mutta hyvää tää oli silti!! Alkuperäinen ohje on täällä, mutta kirjoitan sen tähänkin, koska olen tehnyt tähän muutamia - tosin vain pieniä - muutoksia.

PARAS OMENAPIIRAKKA - helppo ja omenainen...

Pohja:
1 dl leseitä
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
75 g sulaa margariinia (pullosta tai sulatettua)
2 munaa
1,5 dl jogurttia, kermaa, kermaviiliä tai piimää

Täyte:
1 kg omenia
½ sitruunan mehu (ei pakollinen, hyvää tulee ilmankin)
1,5 dl sokeria (vähempikin riittää)
2 rkl vehnäjauhoja
1,5-2 tl kanelia
1 tl vanilliinisokeria
25g sulaa margariinia (tai vähän ylikin...)

Pohja: Sekoita täytteen kuivat aineet keskenään, lisää kosteat ja sekoita. Ei tartte vatkailla. Levitä voideltuu piirasvuokaan.
Täyte: Kuori omenat jos haluat, poista siemenkodat ja kuutioi kulhoon. Lisää muut aineet ja sekoita. Kaada pohjan päälle.
Paista 175 asteessa n. 40 min.

Ykkösparasta vähän lämpimänä kylmän vaniljajäätelön kanssa.. aaaahh......

1 kommentti:

Matleena kirjoitti...

Täällä kuolaan tuota omenapiirakkaa! On ihan pakko tehdä lähiaikoina, vaikutta niin hyvältä. Vielä kun panee ripsauksen inkivääriä omenoiden päälle, a vot! Nyt printtaan ohjeesi, kiitos siitä!