tiistai 2. syyskuuta 2008

Screwed up.

Keksin eilen aivan loistavan pipomallin. Tai ei se kyllä täysin mun oma ole. Olen jossain joskus nähnyt pipon, jonka ympäri kiersi spiraalina oikeita silmukoita nurjalla pohjalla. Etsin ohjettakin, mutta ne näytti niin hankalilta, etten viitsinyt edes yrittää. Eilen illalla otin asiakseni testata ihan omin avuin, miten sellainen vinopinta syntyisi, ja JEAH beibe, kerrankin osuin ykkösellä oikeaan! Riemu oli SUURI, sillä yleensä saan taistella hyvän tovin, että silmukat suostuvat käyttäytymään haluamallani tavalla. Ehkä se johtuu siitä, että olen vasenkätinen ja kaikki ohjeet pitää ajatella aina monen mutkan kautta, ennenkuin lopputulos on sitä, mitä pitää. Tällä kertaa ohjeen puuttuminen oli onni, fiilispohjalta meni ensiyrityksellä oikein!

Aloitin tekemään testipipoa täydeltä näyttävästä lankakerästä (ehkä Novita Saanaa? vyötettä ei taaskaan ollut), jonka uskoin riittävän, mutta voi pettymysten pettymys, mallineule vetääkin pystysuunnassa kasaan ja "Screwed up" -pipostani tuli tällä liian lyhyt! Lisäksi siitä tuli liian paksu ja sieltä löytyy itseäni ketuttava virhe. Virheen ehkä sulatan, mutta haloo, ei tuo oikeasti sovi kenenkään päähän. Saunahatun siitä saisi: myssy päähän ja sauna on siinä. Että mun pitikin jo alkukerroksilla hehkuttaa, että NYT tulee niin HUIPPU.. Intous käy purkaamuksen edellä vai miten se oli? Mutta yleisön (sen yhden, joka lukee tätä) pyynnöstä laitan silti kuvan tänne. Tai oikeastaan kaksi, pakko esitellä nuo kavennukset kun ne onnistui niin hyvin!





8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä täällä kipaistaa päivittäin ja innolla odottelen mitä olet milloinkin tehnyt.
Tästä piposta taitaa tulla "hitti", on se niin kivan näköinen.

Matleena kirjoitti...

Eka visiitillä blogissasi, tervetuloa Blogistaniaan!
Kivan kierrepipon olet tehnyt! Paksulla langalla tulee mukavasti tuo kierre esiin. Ei tuo ainakaan tuossa päässä pieneltä näytä, joten varmaan jollekin sopii, jos itsellesi on liian pieni.

navettakissa kirjoitti...

Menninkäiselle kiitos kommentista ja Matleenalle tervetulotoivotuksesta! :) Ehkä mä en nyt purakaan tuota.. Mutta heti perään pitää tehdä toinen samalla mallilla, että en unohda, miten tuon tein. :D

Anonyymi kirjoitti...

Hei kyllä mäkin oon täällä :) Ja tulen uudestaankin! Niinkuin on jo sanottukin, tervetuloa joukkoon sankkaan!

Anonyymi kirjoitti...

Pistin linkin tänne blogini kautta =D

Heinäharava kirjoitti...

Tosi hieno, mullekin tuli nyt virkkaus ja neulomishimo! Voihan VTP!

Palaga kirjoitti...

Upea pipo! Kirjoitatko tuohon myös mallin ylös? Olisi kiva itsekin tehdä tuollainen.

navettakissa kirjoitti...

Hei ja kiitos! Tarkoitus on kirjoittaa tuo ohje ylös, jos vain osaan, ja laittaa se tänne. Toisen pipon tein jo, mutta sen kanssa oli (ehkä erilaisesta langasta johtuen) vähän ongelmia, joten vielä on viilaamista.. Ja valitettavasti ohje tulee olemaan vasenkätinen, joten osa lukjoista joutuu "kääntämään" ohjeen oikeakätiseksi (heh, kerrankin niinpäin ;). Mutta kyllä mä sen ohjeen tänne sitten laitan, jos joku muukin haluaa kokeilla! :)